Het creëren van suggestie en illusie met verf is fascinerend. Door tijdens het schilderen alleen de essentie te benadrukken en verder spaarzaam te zijn ontstaat er ruimte voor de kijker en voor mijzelf om te interpreteren. Ik maak de belangrijkste beslissingen voordat ik de verf op het doek breng. En door niet teveel te corrigeren, hoop ik iets directs en 'imperfects' te maken met een overtuigende uitwerking.

Mijn solo-expositie Ogenblik was te zien tot en met 5 januari 2020 bij galerie Bonnard in Nuenen. Ook na deze periode is mijn werk te zien en te koop bij deze galerie.

www.galeriebonnard.com

Berg 9 
Nuenen
Openingstijden do t/m zo 11 tot 18 uur

Mitzy Renooy

Na gewerkt te hebben als fotografe, cameravrouw en video-editor bij het NOS-journaal heb ik gekozen voor de wereld van de schilderkunst. Zomer 2017 heb ik de Klassieke Academie in Groningen afgerond. De combinatie van kennis van klassieke waarden en gevoel van vrijheid geeft mij de mogelijkheid datgene te maken wat ik graag wil..

Elke dinsdag geef ik schilderles in mijn atelier in Soest.
Met regelmaat begeleid ik meerdaagse cursussen, ook op locatie.

Lesinformatie is te vinden op www.mooiportret.nl

Projecten:

Vanaf 1 september was er een groepsexpositie te zien bij galerie Bonnard met als thema: Geïnspireerd door van Gogh. Ik heb daarvoor een aantal bloemenschilderijen gemaakt

In februari van dit jaar mocht ik mee naar de Algarve op trainingsstage in de Algarve met marathonloopster Kim Dillen. Zij heeft maar één doel en dat is meedoen aan de Olympische Spelen in Tokyo 2020. Voor dit doel heb ik haar vastgelegd op doek. Deze schilderijen werden verkocht via galerie Bonnard als fundraising voor deze missie. Op 1 oktober 2019 was hiervoor een succesvolle sponsoravond georganiseerd met als presentator Dolf Jansen. Inmiddells zijn er 5 van de 6 schilderijen verkocht.     

Begin van dit jaar exposeerde ik samen met Pieter Pander en Jantien de Boer bij galerie Bonnard met als htema 'Huid'.

De schilderijen over Cuba zijn in de afgelopen jaren ontstaan na bezoeken aan dit land in 2015 en 2016. Ook mijn reizen naar Colombia en India afgelopen twee jaar hebben mij genoeg inspiratie opgeleverd om door te schilderen.

Eén van mijn werken, Milo, was in 2017 genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs en hing die zomer in Paleis Soestdijk.

In augustus 2017 heb ik meegedaan aan de expositie 'Jong Talent' bij Galerie De Twee Pauwen in Den Haag.

Mijn werk is het hele jaar door te bekijken bij Galerie Bonnard, Berg 9 in  Nuenen

 

Bel of mail mij voor informatie:
06 2218 2662
mitzy@mooiportret.nl