Dag kunstliefhebber,


Hoe kleuren we 2020 in? Het doek is nog leeg, het hoofd vol ideeën. Als een schilder achter zijn ezel. Hij wikt en weegt, maakt keuzes. Soms met verstand, soms met gevoel.

______________________________________________

Summerclass  -  schilder4daagse   
'De 12 geheimen van de schilder' 


Wat gaat er allemaal door het hoofd van de schilder? En waarom? Een klassiek opgeleide schilder maakt ontzettend veel afwegingen. Naast de keuze voor de compositie, de lichtval en de kleuren spelen er nóg minstens 12 aspecten mee die van groot belang zijn. We nemen de tijd om elk aspect afzonderlijk te oefenen. Vier dagen lang intensief focussen op het ambacht en de techniek van de kunstschilder, waardoor je in je eigen werk bewustere keuzes gaat maken. Want hoe meer houvast je voelt, hoe meer vrijheid er uiteindelijk ontstaat.
Voor meer informatie klik hier.

 

_____________________________________________________

Tweedaagse cursus kleur


Er zijn veel aanmeldingen voor de basiscursus over kleur en voor de cursus over kleur gerelateerd aan lichtval. Omdat deze cursussen snel volgeboekt waren en ik daardoor anderen heb moeten teleurstellen, heb ik ze extra ingepland in de maand juni:
Basiscursus Kleur   10 en 11 juni
Kleur en Lichtval    12 en 13 juni
Deze cursussen sluiten op elkaar aan, dus je kunt eventueel voor allebei inschrijven .
Voor meer informatie klik hier
Direct opgeven kan hier

 

 

__________________________________________________

Laatste weekend solo-expositie Ogenblik
 


Discovery 120x150cm

Zondag 5 januari is de laatste dag van mijn solo-expositie. Het was een spannend avontuur om binnen een jaar 40 schilderijen tevoorschijn te toveren. Vorig jaar rond deze tijd kon mijn werk nog alle kanten op en voelde ik regelmatig onrust. Langzaamaan kregen ideeën meer vorm en werden thema's duidelijker. Vanaf het moment dat ik wist dat het geheel vooral een aantal grote, rustige werken nodig had ging het voortvarend. Ik ben blij met het resultaat en heb mooie positieve reacties mogen ontvangen. Veel werken gingen al snel richting de muren van kopers en de galerie moest telkens ‘herschikken’. Ik ben iedereen dankbaar die dit avontuur mede tot een succes heeft gemaakt.

_______________________________________________

Lezing Schilderkunst versus Muziek

Donderdag 12 december heb ik bij galerie Bonnard, samen met mijn partner/jazzpianist Harald Haverkorn, een lezing gehouden over de parallelen die er te vinden zijn tussen muziek en beeldende kunst. Centraal stond 'de klassieke basis', die het fundament is voor zowel de impressionistische schilderkunst als de jazzmuziek. Overeenkomsten op bijvoorbeeld het gebied van 'het zoeken naar verbinding' en 'de relativiteit van fenomenen' is voor ons beiden fascinerend. Mooi om te merken hoe ook de toehoorders geboeid waren door deze paralellen. Met dank aan Lisette Elbers, die ons begeleidde op de saxofoon.________________________________________________________

Eigen boek

Uitgeverij Art Revisited heeft een boek van mijn werk gemaakt. Er staan ongeveer 40 full-color afbeeldingen in. Wil je het boek opgestuurd krijgen, vul dan hier je adresgegevens in. Ik zend je
vervolgens de betaalgegevens. Formaat is 24x24 cm, 48 pagina's, fullcolor. Het boek kost  €19,75  inclusief verzendkosten._________________________________________________

Mijn nieuws automatisch ontvangen?


Deze nieuwsbrief is nog niet geautomatiseerd. Eerst heb ik je toestemming nodig. Als je mij wilt volgen, vul dan hier je naam en E-mail adres in. Alvast dank!
 

Schilderachtige groet en wie weet tot binnenkort,
Mitzy Renooy

 

Contact met mij opnemen of wil je juist uit mijn mailbestand?
Laat hier een reactie achter.

www.mitzyrenooy.nl 
www.mooiportret.nl 

Volg mij op Instagram
Volg mij op Facebook

 

_________________________________________________________________________

Nieuws van december 2019

_________________________________________________________________________

Opening solo-expositie OgenblikZondag 1 december was de opening van mijn solo-expositie. Sam Drukker hield een treffende speech en het was mega-druk! Je kunt de expositie tot en met 5 januari 2020 bekijken bij:
Galerie Bonnard
Berg 9
Nuenen

Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 11 tot 18 uur.

_____________________________________________________________________

Filmpje

Er is een 4-minuten-portretfilmpje van mij gemaakt. Dit is de You Tube video.

 

 

En dit is het 5-minuten-filmpje van de opening op 1 december. Kan wel zeggen dat ik overweldigd was door de grote belangstelling en het enthousiasme!

_______________________________________________________________________

Kunstkrant en Eindhovens Dagblad

De Kunstkrant  en het ED hebben mooie artikelen geplaats over de solo-expositie.
Hier kan je het lezen.

________________________________________________________________________

Contact met mij opnemen of wil je juist uit mijn mailbestand?
Laat hier een reactie achter.

www.mitzyrenooy.nl 
www.mooiportret.nl

Volg mij op Instagram
Volg mij op Facebook