MASTERCLASS

Naast mijn wekelijkse lessen geef ik ook meerdaagse cursussen met een specifiek thema. Onlangs heb ik 3 nieuwe cursussen ingepland. Hieronder vind je er meer informatie over. Als je graag op de hoogte wilt blijven kan je je mailadres doorgeven via mitzy@mooiportret.nl

Impressionistisch Portret (3 dagen)

Een impressie is eigenlijk een emotie of indruk op je zintuigen omdat je iets ziet. Een goed impressionistisch portret schilderen gaat echter niet alleen met behulp van deze emotie/indruk, maar vergt zeker ook een ’technische’ analyse. Je moet de verhoudingen en vormen kunnen inschatten, een compositie kunnen maken, zien hoe het licht valt, de kleuren in harmonie kunnen brengen. En naast al deze aspecten moet je het geheel ook nog met een soort flair op het doek zien te krijgen. Je kan je voorstellen dat dit alles minder makkelijk is dan het lijkt. Tijdens deze drie dagen komen alle bovengenoemde aspecten aan bod. We kijken naar diverse stijlen en proberen deze uit door in korte tijd beroemde en minder beroemde portretten na te schilderen. Dit is een efficiënte manier om te ontdekken hoe je anders kan kijken én anders kan schilderen. Alle essentiële les-informatie krijg je op papier.

Kleur en Lichtval (2 dagen)

Waarom knalt de ene voorstelling van het doek af en het andere niet? Dit heeft vaak alles te maken met het licht. Door het schilderen van goede lichtval ontstaat de illusie van ruimtelijkheid in je schilderij. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat het licht in je schilderij echt gaat schijnen? Dit heeft weer alles te maken met de juiste kleurkeuze! Aan de hand van allerlei schilderijen laat ik zien hoe het werkt en leg ik de logica achter het kleuren mengen uit. We beginnen met technische oefeningen en eindigen met een mooi schilderijtje waar je alle elementen van lichtwerking leert toepassen.
Alle essentiële les-informatie krijg je op papier.

Data & kosten 2022

Impressionistisch schilderen (3 dagen)
2/3/4 juni NIEUW do-vr-za

30 juni /1+2 juli NIEUW do-vr-za
€335

Kleur en Lichtval (2 dagen)
17/18 juni NIEUW vr-za
€225

Praktische informatie

Materiaal
In een lessituatie geef ik vaak de voorkeur aan acrylverf. Dit is makkelijk corrigeerbaar en bovendien zitten we niet in de giftige dampen. In sommige gevallen is olieverf handiger. Ik geef dat van te voren aan.

Locatie
De cursus vindt plaats in mijn atelier
Kolonieweg 2F in Soest

Tijden
Lestijden zijn elke dag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Groepsgrootte
De groep zal uit 6 tot 9 personen bestaan.

Verzorging
Ik zorg voor koffie en thee. Vergeet niet je eigen lunch mee te nemen.

Inschrijven

Inschrijven voor de lessen of meer informatie opvragen kan per mail via mitzy@mooiportret.nl

Wachtlijst
Mocht de cursus vol zijn dan kan je je opgeven voor de wachtlijst en wie weet komt er toch nog een plek vrij.

Betaling

Rekeningnummer: 
NL51 ABNA 047 52 61 909
Ten name van: M. Renooy
Onder vermelding van: 
naam, datum en masterclass

Adres

Adres
Kolonieweg 2F
3768EX Soest

Contact
E-mail: mitzy@mooiportret.nl   
Telefoon: 0622182662

Sfeerimpressie van nieuw atelier

MASTERCLASS

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
error: Content is protected