Nieuws januari 2020

Dag kunstliefhebber,

Hoe kleuren we 2020 in? Het doek is nog leeg, het hoofd vol ideeën. Als een schilder achter zijn ezel. Hij wikt en weegt, maakt keuzes. Soms met verstand, soms met gevoel.


Summerclass  –  schilder4daagse   

‘De 12 geheimen van de schilder

Wat gaat er allemaal door het hoofd van de schilder? En waarom? Een klassiek opgeleide schilder maakt ontzettend veel afwegingen. Naast de keuze voor de compositie, de lichtval en de kleuren spelen er nóg minstens 12 aspecten mee die van groot belang zijn. We nemen de tijd om elk aspect afzonderlijk te oefenen. Vier dagen lang intensief focussen op het ambacht en de techniek van de kunstschilder, waardoor je in je eigen werk bewustere keuzes gaat maken. Want hoe meer houvast je voelt, hoe meer vrijheid er uiteindelijk ontstaat.


Tweedaagse cursus kleur

Er zijn veel aanmeldingen voor de basiscursus over kleur en voor de cursus over kleur gerelateerd aan lichtval. Omdat deze cursussen snel volgeboekt waren en ik daardoor anderen heb moeten teleurstellen, heb ik ze extra ingepland in de maand juni:

• Basiscursus Kleur: 10 en 11 juni
• Kleur en Lichtval: 12 en 13 juni

Deze cursussen sluiten op elkaar aan, dus je kunt eventueel voor allebei inschrijven.


Laatste weekend solo-expositie Ogenblik 

Zondag 5 januari is de laatste dag van mijn solo-expositie. Het was een spannend avontuur om binnen een jaar 40 schilderijen tevoorschijn te toveren. Vorig jaar rond deze tijd kon mijn werk nog alle kanten op en voelde ik regelmatig onrust. Langzaamaan kregen ideeën meer vorm en werden thema’s duidelijker. Vanaf het moment dat ik wist dat het geheel vooral een aantal grote, rustige werken nodig had ging het voortvarend. Ik ben blij met het resultaat en heb mooie positieve reacties mogen ontvangen. Veel werken gingen al snel richting de muren van kopers en de galerie moest telkens ‘herschikken’. Ik ben iedereen dankbaar die dit avontuur mede tot een succes heeft gemaakt.


Discovery 120x150cm


Lezing Schilderkunst versus Muziek

Donderdag 12 december heb ik bij galerie Bonnard, samen met mijn partner/jazzpianist Harald Haverkorn, een lezing gehouden over de parallelen die er te vinden zijn tussen muziek en beeldende kunst. Centraal stond ‘de klassieke basis’, die het fundament is voor zowel de impressionistische schilderkunst als de jazzmuziek. Overeenkomsten op bijvoorbeeld het gebied van ‘het zoeken naar verbinding’ en ‘de relativiteit van fenomenen’ is voor ons beiden fascinerend. Mooi om te merken hoe ook de toehoorders geboeid waren door deze paralellen. Met dank aan Lisette Elbers, die ons begeleidde op de saxofoon.


Eigen boek

Uitgeverij Art Revisited heeft een boek van mijn werk gemaakt. Er staan ongeveer 40 full-color afbeeldingen in. Wil je het boek opgestuurd krijgen, vul dan hier je adresgegevens in. Ik zend je vervolgens de betaalgegevens. Formaat is 24×24 cm, 48 pagina’s, fullcolor. Het boek kost  €19,75  inclusief verzendkosten.

Berichten gemaakt 2

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
error: Content is protected