MASTERCLASS

Voor deze zomer (2024) heb ik 3 verschillende masterclasses ingepland .Ik geef les vanuit academische klassieke waarden, dus de focus zal vooral liggen op aspecten als compositie, vorm, lichtval en kleur, waarbij de technische kant uiteraard ook aan bod komt
Inschrijven kan via mitzy@mooiportret.nl

3-daagse masterclass   ‘Kleurgeheimen”    
7/8/9 juni (vr/za/zo)

Kleuren zijn fascinerend omdat onze impressies van kleuren veranderen door allerlei omstandigheden, bijvoorbeeld door de wisselende sterkte en kleur van het licht en door reflecties uit de omgeving. Dat maakt dat kleur bepalen en mengen ook best ingewikkeld is. Het wordt iets makkelijker als je de theorie achter het mengen van kleuren snapt en je meer grip krijgt op omgevingsfactoren. Aan de hand van voorbeelden ga ik dit uitleggen. Daarna ga je zelf aan de slag om dingen uit te proberen en te ontdekken. Verder is het van groot belang dat je snapt hoe schaduw en licht samenwerken. Ondanks dat het aspect kleur sneller belangrijk wordt gevonden dan het aspect licht, is deze laatste onmisbaar als je een ruimtelijk en pakkend beeld wil schilderen. Lichtval zorgt voor fascinerende beelden. Dus deze masterclass gaat zeker over ‘kleurcontrole’, maar ook over lichtval. Welke kleuren zet je tegen elkaar aan om dat specifieke lichteffect te bereiken?

2-daagse masterclass  ‘Opnieuw Kijken’  
28/29 juni (vr/za)

Deze dagen gaan we het vooral hebben over lichtval (ruimtelijkheid), vaag/scherp (natuurlijkheid) en kleur (sfeer). Deze cursus gaat uitgebreid in op deze academische onderwerpen. Er is hier zoveel over te vertellen en te laten zien, dat twee dagen eigenlijk te kort is… je bent niet snel uitgeleerd. Door de technieken zo goed mogelijk apart te oefenen, heb je na deze dagen hopelijk een beter inzicht over wat er allemaal meespeelt als je een nieuw beeld gaat creëren. En hopelijk werkt alle ervaring tijdens deze masterclass zo inspirerend dat je er thuis graag verder mee aan de slag gaat.

2-daagse masterclass  ‘Impressionistisch Schilderen’    
13/14 september (vr/za)

In deze masterclass beginnen we ‘eenvoudig’ met grote vlakken en weinig kleur. We proberen steeds het grote geheel vast te houden en blijven zoveel mogelijk weg van details en ‘gepietepeuter’. We kijken hoe ‘abstract’ we kunnen blijven als het ingewikkeld wordt. Een overtuigende toets gaat hier boven gelijkenis. We nemen voornamelijk meesterlijke werken als voorbeeld, zodat het duidelijker wordt hoe je de vertaalslag kunt maken van ‘echt’ naar een impressionistisch schilderij.

Praktische informatie

Kosten
Een tweedaagse cursus kost 230 euro incl. BTW
Een driedaagse cursus kost 345 euro incl. BTW


Inschrijven
Inschrijven kan via een mailtje naar mitzy@mooiportret.nl
Locatie
De cursus vindt plaats in mijn atelier in Zutphen
Burgemeester Dijckmeesterweg 8A 7201 AL Zutphen

Tijden
Lestijden zijn elke dag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Groepsgrootte
De groep zal uit 5 tot 8 personen bestaan.

Materiaal
Na je aanmelding stuur ik je een materiaallijst.
Handig als je je hier zoveel mogelijk aan houdt.
Ik geef de voorkeur aan acrylverf, want is makkelijker te corrigeren.
Mocht je de voorkeur aan olieverf geven kan dat uiteraard ook.
Beide verfsoorten hebben hun voor- en nadelen.
Als je iets per ongeluk niet hebt kan je het mogelijk wel in mijn atelier vinden.


Verzorging
Ik zorg voor koffie en thee.
Graag wel je eigen lunch meenemen.

Sfeerimpressie van atelier

MASTERCLASS

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
error: Content is protected